CLICK PENTRU A CITI PRIMA MEA CARTE!

marți, 8 octombrie 2013

Sistemul si Oamenii

Eu sunt genul de om care incearca, incearca si incearca din nou si din nou pe toate caile sa reuseasca. Eu sunt omul care isi doreste ca lumea sa fie frumoasa pentru toata lumea. Poate sunt idealist insa consider ca toti oamenii care traiesc trebuie sa traiasca bine. Eu cred ca ne nastem cu dreptul de a trai bine si in cazul in care demonstram ca nu suntem capabili sa traim bine, atunci sa traim prost. Sunt mai mult decat convins ca 50% din populatia Globului nu traieste bine si sunt si mai convins ca mai mult de 10% au averi pentru cateva zeci de miliarde de oameni. Fie ca au facut averile pe cont propriu intr-o agitatie nebuna de munca, noroc si daruire, fie ca s-au nascut cu averi, oamenii toti merita sa traiasca la fel de bine. Nu suntem facuti sa pornim diferit pentru ca respiram acelasi aer. Unde este libertatea si egalitatea intr-o lume in care incerci, muncesti, si nimeni nu iti ofera nimic in schimb pentru ca, ori nu are , ori sistemul a ingropat orice iesire din groapa a celor care nu au « pe cineva » sau a celor care nu au bani sa imparta. Pentru ca aici am ajuns oameni buni, am ajuns sa traim, sa mancam , sa respiram pentru bani. Tot ce facem noi se invarte in jurul celui mai plimbat si mai murdar lucru creat vreodata, banul. Acest sistem creat in care 70% din populatie se invart ca niste robotei, muncesc si trag pentru 30% din populatie care ori nu fac nimic ori se plang tot timpul ca oamenii care fac nu fac bine ce trebuie sa faca.

            Am ajuns la momentul in care sunt prea multi oameni « capabili » sa-ti spuna ce sa faci, insa sunt prea putini oameni care fac, si aceeia au cele mai mari probleme. Suntem in punctul in care cei care au, ranjesc diabolic la cei care nu au si toate lucrurile merg struna pentru ei. Nimeni nu face nimic sa opreasca aceasta mascarada. Nimeni nu ridica un deget si toti se duc la munca cu capetele in pamant si o durere nemaivazuta in suflet.

            Unde se afla dorinta de a visa ? Unde se afla dorinta de a trai cu adevarat ? Dorinta de a respira cu adevarat aer fara ca cineva sa-ti spuna ce este obligatoriu sa faci si ce nu ? Am pierdut ce aveam mai de pret pentru noi, am pierdut sufletul, am pierdut viata si nu mai avem nici o iesire din gaura pe care ne-am creat-o singuri, oameni.

            Multi dintre dumneavoastra poate spuneti ca sunt pesimist insa nu exista nici un lucru mai clar decat majoritatea lucrurilor care se intampla. Reflectati un pic la ce am spus si ganditi-va ca toti acei oameni care merg pe strada cu capul plecat plini de probleme, ar dori sa traiasca mai bine, dar nu au unde. Nu au unde pentru ca nu li se ofera ocazia de a trai mai bine.
            Foarte putini oameni sunt saraci pentru ca sunt lenesi sau nu vreau sa munceasca, restul saracilor nu au loc de cei care au si care ocupa pozitii superioare.
            Sistemul creat de noi, oamenii este facut pentru cei care au in dauna celor care nu au. Lupta aceasta pentru supravietuire care exista de la inceput a ajuns o lupta pentru bani. Acesta este idealul tuturor, sa aibe tot ce isi doresc oricand si oriunde, sa fie cu oricine si sa faca ce vor.
Banii sunt iluzia care te fac sa crezi ca toate nevoile tale nelimitate , se indeplinesc cu ajutorul lor. Este o nerozie si pana nu intelegem acest lucru nu ne vom schimba nici noi si nici societatea in care traim.

Trebuie sa gandim un alt sistem de a diferentia oamenii si trebuie sa invatam sa facem lucruri frumoase pentru noi si pentru toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu